Grupul psaltic TRONOS concertează la Palatul Mogoşoaia

Grupul Psaltic TRONOS al Catedralei Patriarhale, condus de arhidiaconul Mihail Bucă, va susţine duminică, 29 mai 2016, un concert de muzică bizantină. Evenimentul va avea loc începând cu ora 18:30, în Sala Scoarţelor a Palatului Mogoşoaia.

Din porgram fac parte cântări din Slujba Învierii, de la Duminica Samarinencei şi de la prăznuirea Sfinţilor Martiri Brâncoveni.

Intrarea este liberă.

***

Grupul psaltic Tronos a fost înfiinţat în anul 1997 la iniţiativa părintelui Arhidiacon Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale din Bucureşti, şi este format, în special, din tineri teologi pasionaţi de muzica psaltică de tradiţie bizantină. Numele de „Tronos” a fost dat grupului de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în anul 2007.

Pentru membrii corului Tronos, atenţia pentru acurateţea interpretării partiturilor este dublată de dragostea şi respectul pe care cu toţii le au faţă de mesajul textului liturgic, arătând astfel că melodia slujeşte cuvântului şi rugăciunii.

Grupul de psalţi al Catedralei Patriarhale a susţinut numeroase concerte de muzică bizantină în ţară şi în străinătate şi a imprimat mai multe compact-discuri, ajungând astfel cunoscut în ţară, cât şi în afara ei.

Grupul psaltic TRONOS a primit Ordinul Sanctus Stephanus Magnus din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în anul 2013, luna decembrie, pentru întreaga activitate desfășurată de-a lungul timpului.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente