Grupul psaltic Tronos a colindat în Parohia Sâmbăta Nouă. PS Visarion: Colindele ne îndeamnă să-L primim pe Hristos mititel înfăşeţel în suflete noastre

Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale a susținut un concert de colinde sâmbătă în Parohia Sâmbăta Nouă din Episcopia Tulcii. PS Visarion a vorbit publicului spectator despre rolul și importanța colindelor.

Tradiţionalul concert de colinde susţinut în noul spaţiu social-cultural al parohiei a fost deschis de copii din localitate, urmat fiind de Corul Sf. Ioan Rusul al parohiei.

Apoi, credincioşii şi invitaţii au participat apoi la un extraordinar concert de colinde şi cântece de Crăciun oferit de Grupul psaltic Tronos, dirijat de protopsaltul Mihail Bucă.

După încheierea prestației artistice, Episcopul Visarion a felicitat grupurile de colindători și a îndemnat la bunătate mai ales în această perioadă, așa cum transmit colindele.

Este o bucurie pentru noi să vedem cum cei mici şi cei mari aduc vestea Naşterii Domnului. Cei dintâi colindători au fost îngerii şi păstorii. Şi de atunci până acum iată că întâmpinăm sărbătoarea Crăciunului cu aceste colinde care ne îndeamnă să-L primim pe Hristos mititel înfăşeţel în suflete noastre şi să nu uităm că de Crăciun, şi nu numai, să fim mai buni, aşa cum ne spune colindul, a spus Preasfinția Sa.

La final, Părintele Episcop a dăruit tuturor iconiţe, calendare şi pastorala transmisă cu prilejul Nașterii Domnului 2017.

Foto Credit: Episcopia Tulcii

Comentarii Facebook


Știri recente