Grupul folcloric Izvorașul la Sărbătorile Eminescu

Grupul vocal folcloric „Izvorașul” al Episcopiei Severinului și Strehaiei va participa vineri, 10 ianuarie, la un eveniment festiv organizat de Consiliul Județean Mehedinți, Biblioteca Județeană I. G. Bibicescu, Grup Media Singur, Editura Stef, Societatea cultural-artistică Dunaris și Fundația pentru tineret Mehedinți.

În cadrul Sărbătorilor Eminescu, aflate la prima ediție, în zilele de 9 și 10 ianuarie vor avea loc mai multe acțiuni culturale, expoziții și lansări de carte, o expoziție de produse hand made, prezentarea revistei „Singur”, precum și o serie de colocvii închinate memoriei poetului nostru național, Mihai Eminescu.

În seara zilei de 10 ianuarie, cu începere de la ora 18:00, grupul folcloric „Izvorașul” va susține un recital la sala de spectacole a Casei Tineretului din municipiul Dr. Tr. Severin.

Cei 5 membri ai grupului vor încânta auditoriul cu un colaj de alcătuiri muzicale vechi de peste 200 de ani. Seara va continua cu concertul folk extraordinar al formației teleormănene „Arhaic”.

Pentru activitatea de promovare a cântecului popular vechi și a melosului autentic, grupul „Izvorașul” al Episcopiei Severinului și Strehaiei va fi premiat în aceeași seară în cadrul galei Luceafărul 2013.

Comentarii Facebook


Știri recente