Grupul de tineri „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Arhiepiscopia Craiovei la un an de activitate

Grupul de tineri „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Craiova a împlinit săptămâna aceasta un an de activitate.  Înfiinţat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, grupul are în componenţă astăzi peste 30 de elevi de la mai multe şcoli generale din municipiu.

„În urmă cu un an de zile, activitatea catehetică a Arhiepiscopiei Craiovei s-a îmbogăţit prin înfiinţarea unui nou grup parohial, dedicat elevilor din şcolile învecinate Paraclisului mitropolitan<< Sfântul Gheorghe Vechi >> din Bănie. Astfel, ziua de 14 mai a rămas de frumoasă amintire pentru ucenicii Sfântului Mare Mucenic. Anul adăugat a sporit în cunoştinţele din învăţătura bisericii. Lecţiile catehetice s-au desfăşurat săptâmânal, în cadrul programului <<Şcoala de duminică >>, la sediul din strada Rome Raulan, sub coordonarea diaconului Iulian Cravcenko, consemnează arhid. Ioniţă Apostolache, de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Săptămâna aceasta, duminică, 15 mai 2016, membrii Grupului de cateheză „Sf. Gheorghe Vechi” s-au întrunit la sediu pentru a marca momentul aniversar. Împreună cu părintele coordonator au următit un film religios şi au ascultat câteva istorisiri cu tâlc. A urmat apoi o agapă şi o promenadă prin centrul vechi al oraşului.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu și al Sfântului Mare Mucenic Gheorghe am sărbătorit săptămâna aceasta împlinirea unui an de când s-a format școala noastră duminicală „Sf. Gheorghe”. Proiectul a plecat la drum cu binecuvântarea IPS Părinte Mitropolit Irineu. A fost o zi obositoare, luând în considerare că au participat peste 40 de copii. După Dumnezeiasca Liturghie, am mers cu toții la sediul școlii unde am prezentat programul activităților . Pentru început am săvârșit împreună cu toți copiii Acatistul Sf. M. Muc. Gheorghe. Am urmărit la videoproiector pozele din decursul anului și o animație care prezintă învierea lui Lazăr. A urmat agapa frăţească şi împărțirea cadourilor. Cu o parte din copii am mers să ne închinăm la paraclisele din centrul Craiovei: „Sf. Ilie”, „Sf. Dimitrie” și „Madona Dudu”, a spus diaconul Iulian Cravcenko, coordonatorul proiectului.

***

Grupul de tineri „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” s-a altoit pe proiectul de catehizare „Alege şcoala”, desfăşurat la Centrul catehetic eparhial. Este format din elevi cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani. Alături de Grupul de tineri „Tinerii Maicii Domnului”, tânăra adunare ortodoxă a început să rodească printr-o activitate catehetică de admirat spre slava lui Dumnezeu şi a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

Comentarii Facebook


Știri recente