Grup de tineri ortodocși palestinieni în vizită la Patriarhie

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit duminica aceasta, la Reședința patriarhală, un grup de tineri ortodocși palestinieni, aflați în vizită în România. Însoțiți de Arhim. Galaction, Epitrop al Patriarhiei Ierusalimului la Ramallah, aceștia vor participa, zilele viitoare, la Reuniunea Tinerilor Ortodocși de la Baia Mare. În cursul dimineții, tinerii au participat la Sfânta Liturghie de la Catedrala patriarhală. Întâistătătorul Bisericii noastre i-a binecuvântat și le-a oferit tuturor daruri, vorbindu-le totodată despre legăturile dintre Patriarhia Română și Patriarhia Ierusalimului.

„Ne bucurăm foarte mult că avem și creștini ortodocși arabi care vor participa la Reuniunea Națională a Tineretului de la Baia Mare și este foarte bine să avem cât mai multe întruniri ale tinerilor ortodocși, nu doar ale ierarhilor, pentru că tinerii sunt prezentul și viitorul Bisericii. Astăzi, majoritatea tinerilor pun întrebarea cum să-și facă o casă, o carieră, să aibă un câștig material mai mare, iar tinerii credincioși totuși caută mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și celelalte se adaugă ca o binecuvântare. Și noi vă dorim o ședere binecuvântată în România și să vă bucurați de rugăciune, dar și de convorbirile cu ceilalți tineri și să vă întoarceți cu sănătate și bucurie acasă și să transmiteți Preafericitului Părinte Patriarh Teofil toată prețuirea noastră frățească și îl așteptăm în luna octombrie să vină în vizită în România la sărbătoarea mare a Catedralei Patriarhale în data de 27 octombrie”, a spus Preafericirea Sa.

Grupul a mai vizitat în cursul după-amiezii mai multe locașuri de cult reprezentative ale Capitalei, dar și șantierul Catedralei Mântuirii Neamului. Tinerii se află pentru prima dată în România și sunt însoțiți de Părintele arhimandrit Galaction Auad, Epitrop al Patriarhiei Ierusalimului la Ramallah.

„Este prima dată când participăm la o Adunare a Tineretului Ortodox. Ne bucurăm de invitația care ni s-a făcut din cadrul Patriarhiei Române și pe viitor sperăm să se reînnoiască invitația și să mai participăm. Grupul este format din tineri care aparțin de Patriarhia Ierusalimului. Sunt tineri atât din Iordania cât și din Palestina, deoarece știm că Patriarhia Ierusalimului are în jurisdicție și Iordania, Israel și Palestina, iar în grup sunt 15 persoane”.

Reuniunea Tinerilor Ortodocși de la Baia Mare se va desfășura în perioada 3-6 septembrie. Evenimentul, aflat la a doua ediție, este organizat de Episcopia Maramureșului și Sătmarului, cu sprijinul Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului și al Primăriei Baia Mare. Pentru prima dată, la întâlnire vor participa și tineri din Grecia, Ucraina și Moldova.

Comentarii Facebook


Știri recente