Grup de suport pentru familii monoparentale, la Bacău

Începând cu luna octombrie 2016, Fundația Episcop Melchisedec – Filiala Bacău, în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Lazaret din Bacău va organiza un grup de suport pentru familii monoparentale, intitulat Maica Domnului – chipul desăvârșit al mamei creștine, după cum ne-a precizat Pr. Ciuche Eugen-Ciprian, Consilier Sector Social-Filantropic al Eparhiei Romanului şi Bacăului.

Ideea unui grup de suport pentru părinți are la bază solicitarea primită din partea unor familii care participă activ la viața Parohiei Lazaret sau care au beneficiat de-a lungul timpului de serviciile oferite de fundația menționată copiilor acestora, respectiv, școli de vară, programe catehetice, programe social-educaționale, simpozioane omagiale, etc.

În cadrul grupului de suport vor fi abordate teme care privesc probleme întâlnite de părinți în educarea propriilor copii, având în vedere neajunsurile absenței unuia dintre părinți (deces, plecat în străinătate, divorț), atât din punct de vedere civic-social, dar și moral-religios.

Pe parcursul întâlnirilor vor participa o serie de invitați (doctori, psihologi, duhovnici, juriști, etc.) care vor răspunde nevoilor identificate la nivelul grupului.

Activitatea se va desfășura bilunar, joia de la ora 17:30, în cadrul Așezământului Social-Filantropic Lazaret din municipiul Bacău și va fi coordonată de psiholog Ramona Dârlea și asistent social Pișcu Carla-Livia.

Pentru înscrieri și detalii, la sediul Fundației Episcop Melchisedec – Filiala Bacău, str. Digu Bîrnat, nr. 19 (vis-à-vis de Selgros, în curtea Parohiei Ortodoxe Lazaret), email: [email protected] sau tel. 0758976809.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente