Grădiniţa Sfânta Tatiana din Craiova şi-a cinstit ocrotitoarea

Grădiniţa cu Program Prelungit „Sfânta Tatiana” din Craiova şi-a sărbătorit miercuri ocrotitoarea, pe Sfânta Muceniţă Tatiana, diaconiţa.

Cu acest prilej, o parte dintre preşcolarii Grădiniţei au participat, alături de cadrele didactice, la slujba Sfintei Liturghii, oficiată la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Dumitru” din Craiova de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Copiii şi doamnele educatoare s-au închinat la racla în care se află o parte din moaştele Sfintei Muceniţe Tatiana, adăpostite de Catedrala Mitropolitană din Craiova alături de moaştele Sfinţilor Nifon, Serghie şi Vah, şi au ascultat cuvântul de învăţătură rostit la finalul Sfintei Liturghii de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu.

„Încă de la primele ore ale dimineţii, reprezentanţi ai fiecărei grupe, însoţiţi de doamnele educatoare, au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, la Catedrala mitropolitană «Sfântul Mare Mucenic Dimitrie»”, a explicat Părintele Liviu Stănescu.

„În continuarea programului din această zi, copilaşii au desenat chipul Sfintei, au decorat turtă dulce pentru masa festivă şi au înălţat, alături de personalul grădiniţei, o rugăciune de ocrotire şi binecuvântare, pentru ca rezultatele muncii lor să fie rodnice”, a adăugat clericul.

Grădiniţa „Sfânta Tatiana” a fost înfiinţată de Fundaţia „Cuvântul care Zideşte” a Mitropoliei Olteniei în anul 2019, fiind autorizată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente