Gorj. IPS Irineu a sfințit un monument dedicat eroilor naționali

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a oficiat duminică, 2 iulie 2017, slujba de sfinţire a Monumentului Eroilor construit în curtea Bisericii Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Parohia Scoarţa, judeţul Gorj.

După sfințire, persoanele care s-au implicat la construirea monumentului omagial, precum și la celelalte lucrări de amenajare a exteriorului bisericii, au primit Gramate de mulţumire din partea Mitropoliei Olteniei.

De asemenea, preotul paroh Mădălin Costantin Pavel și părintele Iulian Pavel au fost hirotesiți la rangul de iconom, a precizat părintele Gheorghe Cioiu.

În cuvântul rostit cu prilejul sfințirii, Mitropolitul Olteniei a subliniat importanța construirii monumentului și semnificațiile sale.

Prin construirea acestui monument eroii naționali rămân vii în memoria noastră. Felicităm pe toţi cei care s-au ostenit cu realizarea acestei frumoase lucrări şi ne rugăm Bunului Dumnezeu să le dea în continuare nădejde sfântă şi puterea de a iubi patria, credinţa ortodoxă şi toate valorile lăsate moştenire de moşii şi strămoşii noștri, a precizat ierarhul.

În continuarea slujbei de sfințire, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente