Giula | Manifestare culturală dedicată lui George Enescu

Centrul Cultural al Liceului Românesc Nicolae Bălcescu din Giula, Ungaria, a găzduit luni, 4 septembrie 2017, o manifestare culturală dedicată promovării creației enesciene în rândul iubitorilor de muzică clasică din țară, dar și de dincolo de hotarele ei.

Evenimentul a cuprins un concert-conferință, o expoziție pe tema Oedip pe înțelesul tuturor, dar și o prezentare a Sonatei a III-a pentru pian și vioară, opus 25, în caracter popular românesc, aparținând compozitorului George Enescu. Protagonistul principal al programului a fost baritonul Ștefan Ignat, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Sonata a fost interpretată de un grup de muzicieni consacrați din România:

  • Soprana Florina Hinsu-Mariș, Profesoară la Facultatea de Muzică a Universității din Oradea;
  • Corina Murgu, concert maestru la Opera Națională Română din Timișoara;
  • Liana Mareș, pianist corepetitor la Opera Națională București.

La spectacol au fost prezenți: Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român din Ungaria, Maria Gurzău Czegledi, Directorul Liceului Românesc, Florin Trandafir Vasiloni, Consulul General al României la Giula, Ioan Mang, Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, elevi și cadre didactice ale liceului, dar și din alți invitați și conducători ai comunității românești din Giula.

Concertul-conferință va fi prezentat vineri, 8 septembrie 2017, și la Filarmonica de Stat din Oradea.

Manifestarea a fost organizată de  Muzeul Național George Enescu din București în colaboare cu Liceul Românesc Nicolae Bălcescu din Giula și Consiliul Județean Bihor.

Comentarii Facebook


Știri recente