Ghidul preotului de caritate: Repere din activitatea celor care ajută vindecarea trupului prin terapie spirituală

Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a publicat recent Ghidul preotului de caritate.

Cartea prezintă sintetic cele mai importante aspecte ale activității preotului de caritate, care activează în spitale și instituții sociale: aspectele teologice, sociologice și pastorale.

„Lucrarea de față este un proiect pilot, care a adus la un loc contribuția  mai multor profesori de teologie, universitari și specialiști în domeniul asistenței sociale, preoți de caritate, precum și tineri cercetători teologi”, scrie, în Cuvântul înainte, Părintele Alin Nica, coordonatorul preoților de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Între semnatarii articolelor și studiilor din volum se numără Patriarhul Daniel al României, pr. conf. univ. dr. Gheorghe Holbea, pr. lect. univ. dr. Tudor Gheorghe (despre sprijinirea dependenților de substanțe și de jocuri de noroc), dr. Alexandra Ștefania Nadane (cum comunicăm cu femeile însărcinate și cum le sprijinim) și pr. Gheorghe Subțirică de la Institutul Oncologic Fundeni.

Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a publicat recent Ghidul preotului de caritate. Foto credit: Basilica.ro

„Bolnavul are nevoie, pe lângă îngrijirea medicală corespunzătoare, optimă și de o alinare sufletească pe măsură, ce nu poate fi înlocuită de niciun tratament medical”, scrie Patriarhul României în studiul republicat în acest volum.

„Ceea ce astăzi oferă tot mai puțin familia și instituțiile statului trebuie oferit de slujitorii Bisericii, deoarece vindecarea sufletului facilitează vindecarea trupului.”

Cartea, publicat în contextul Anului omagial 2024, dedicat de Patriarhia Română pastorației și îngrijirii bolnavilor, se încheie cu o sinteză a atribuțiilor preotului de caritate, semnată de pr. Alin Nica.


Volumul poate fi achiziționat prin intermediul site-ului Tipografiei Cărților Bisericești, cartibisericesti.ro, de pe colportaj.ro și prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.29.

Foto credit: Basilica.ro

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews


Știri recente