Ghidul pelerinilor în Egiptul creștin

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a Patriarhiei Române a apărut, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, lucrarea Ghidul pelerinilor în Egiptul creștin semnată de Părintele Cătălin Niculescu.

„Egiptul păstrează în deșerturile sale adevărate perle ale Ortodoxiei, mănăstiri vechi, care s-au dovedit a fi bastioane ale credinței de-a lungul vremii, având în vedere faptul că peste această țară au trecut mulți invadatori. Cu toate acestea, din secolul I și până astăzi, credința creștină a nu a apus în Egipt.

Egiptul a fost, pentru aproximativ trei ani, adăpost pentru Maica Domnului, Pruncul Iisus și dreptul Iosif, fapt pentru care creștinii au ridicat mănăstiri și biserici pe locurile unde aceștia au poposit.

Iată doar câteva din argumentele care ne încredințează că, pe lângă valorile incontestabile ale culturii antice, reprezentate prin monumentele vechi, Egiptul ne propune și un spațiu al credinței.

Ghidul actual cuprinde mai multe informații despre locurile și mănăstirile din Egipt și-l oferim pelerinilor noștri cu speranța că le va fi de folos în călătoria lor spirituală”, precizează autorul în nota editorială.

Comentarii Facebook


Știri recente