Gest frumos la finalul Lunii pentru viață: Ajutoare pentru mamele defavorizate de la maternitatea din Bacău

Trei parohii din Bacău au oferit joi maternității locale, respectiv Secției de Neonatologie a Spitalului Județean (SJU) Bacău, 40 de kituri de nou-născut și alte obiecte de necesitate achiziționate de trei parohii prin colecte organizate în Luna pentru viață (1-31 martie 2022).

Campania face parte din programul eparhial „Pentru mămici și pentru cei mici”, având ca scop donarea de articole și echipamente necesare nou-născuților, proaspetelor mame aflate în situații dificile și Secției de Neonatologie a SJU Bacău.

Kiturile cuprindeau scutece de unică folosință, aleze și produse igienice pentru mamă și nou-născut.

Pe lângă kituri, cele trei parohii au mai donat și alte scutece, cearșafuri, șervețele umede pentru bebeluși, obiecte sanitare pentru mame, haine pentru mame și nou-născuți, materiale de igienă (săpun, șampon, gel de duș).

Pe lângă cele 40 de kituri s-au mai donat produse de necesitate: igienico-sanitare, lenjerii de pat și altele. Foto credit: Arhiepiscopia Bacăului și Romanului

Dr. Camelia Husac, medic șef de secție, a mulțumit Părintelui Arhiepiscop Ioachim și celor trei parohii: „Sf. Gheorghe”, „Sf. Ioan” și „Buna Vestire” din Bacău.

Enoriașii acestora și-au manifestat astfel solidaritatea cu mamele care, cu nădejde în Dumnezeu, au ales viața pentru copiii lor, în ciuda lipsurilor materiale.

Este al doilea an consecutiv în care este realizată colecta în beneficiul mamelor și nou-născuților de la Bacău.


Luna pentru viață se desfășoară anual în perioada 1-31 martie 2022 și constă dintr-o serie de manifestări de promovare a frumuseții maternității și de sprijinire a mamelor cu copii. Manifestările culminează cu Marșul pentru viață, organizat de obicei în sâmbăta cea mai apropiată de sărbătoarea Bunei Vestiri.

Foto credit: Arhiepiscopia Bacăului și Romanului

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente