Germania | Primul hram al Parohiei din Donauwörth

Parohia ortodoxă românească Sfânta Treime din Donauwörth şi-a sărbătorit duminica trecută hramul. Sfânta Liturghie din 4 iunie 2017 a fost oficiată de IPS Serafim. La acest eveniment au participat numeroşi credincioşi.

În cuvântul rostit, Mitropolitul Serafim a vorbit despre darurile Duhului Sfânt, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Sărbătoarea Rusaliilor este una dintre cele mai vechi sărbători creştine, împreună cu cea a Paştilor, fiind prăznuită încă din vremea Sfinţilor Apostoli. Cincizecimea este sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh. […] Noi suntem aici în Germania și nu toți știm limba germană ,dar dacă avem pe Duhul Sfânt în noi, iar ceilalți de asemenea, să știți că Duhul Sfânt ne unește inimile pentru a înțelege și a fi înțeleşi. Unitatea aceasta este mai presus de limbă, de cuvântul nostru! Aceasta este Taina, minunea Duhului Sfânt, a spus ierarhul.

Un moment deosebit, desfăşurat în cadrul Sfintei Liturghii, a constat în săvârşirea Tainei Botezului pentru pruncii Maria şi David.

În continuare, a avut loc o agapă creştină.

Comentarii Facebook


Știri recente