Germania: Prima slujbă ortodoxă în orașul Landsberg din landul Bavaria

În 1 aprilie 2017 a fost oficiată prima slujbă ortodoxă în orașul Landsberg, landul Bavaria. Din încredințarea IPS Serafim, Pr. Alexandru Nan a săvârșit slujba Vecerniei și a Parastasului în biserica din Schwifting, la 2 km de Landsberg. La slujbă au participat peste 30 credincioși, potrivit site-ului oficial al Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

Din dorința de a intensifica activitatea pastoral-misionară pe teritoriul Germaniei, Mitropolitul Serafim a îndemnat protopopii celor șase Protopopiate ale Germaniei să identifice noi puncte de slujire și să înceapă slujirea în vederea înființării de noi parohii, datorită numărului mare de români veniți în această țară în ultimii ani.

Numai în landul Bavaria numărul românilor a crescut de la 74.798 de persoane la 1 ianuarie 2014, la 118.208 la 1 ianuarie 2016, conform statisticilor puse la dispoziție de Ministerul German de Statistică.

În acest context, Pr. Alexandru Nan a obținut capela Sfânta Margareta din Schwifting, lângă Landsberg, unde a slujit sâmbătă seara slujba Vecerniei și Parastasului.

Duminică, 9 aprilie 2017, în cadrul Sfintei Liturghii pe care o va săvârși la München, IPS Serafim îl va hirotoni în preot pe seama noii parohii care va fi înființată la Landsberg pe Diacon Ioan Petru Scripciuc.

Comentarii Facebook


Știri recente