Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic va participa la Geneva, în data de 21 noiembrie 2018, la un eveniment dedicat Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului în cadrul căreia va adresa un mesaj pe acest subiect.
Organizat de UNICEF şi Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB), evenimentul marchează şi împlinirea a 70 ani de existenţă, dar şi colaborarea dintre cele două instituţii pentru binele comun al copiilor la nivel global.
Creșterea gradului de conștientizare a rolului bisericilor în promovarea drepturilor copilului este unul dintre obiectivele specifice ale evenimentului, care îşi propune să inspire şi colaborarea ulterioară între organizațiile internaționale pentru drepturile copilului și diferite organizaţii religioase.
Petiţie de Ziua Drepturilor Copilului
Cu prilejul Zilei Internaţionale a Drepturilor Copiilor, UNICEF a iniţiat o petiţie pentru a susţine şi promova drepturile acestora, la nivel global.
Petiția va fi înmânată liderilor mondiali în Noiembrie 2019, cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a Convenției pentru Drepturile Copilului.
„Prin această petiție cerem liderilor lumii să își reînnoiască angajamentele și să pună copiii pe primul plan, precum și să se asigure că drepturile copilului sunt respectate. Sperăm ca petiția să fie semnată de 1 milion de oameni din întreaga lume”, anunţă UNICEF pe site-ul oficial.
În ce constă #GoBlue
Oricine se poate alătura #GoBlue, în semn de susținere pentru acțiunile lor, menţionează oficialii UNICEF care prezintă mai multe modalităţi de a susţine campania:
- Purtați ceva albastru și/ sau colorați-vă conturile de social media în albastru;
- Gătiți ceva albastru sau pregătiți o băutură albastră împreună cu copilul sau copiii dumneavoastră.
- Orice variantă alegeți, vă rugăm să folosiți hashtagurile #GoBlue și #WorldChildrensDay când postați o fotografie sau un video pe rețelele sociale.
- Astfel puteți inspira și alte persoane să se alăture Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului și să sprijine copiii.
Ziua Internaţională a Drepturilor Copiilor a fost insitituită de Adunarea Generală a ONU în 1954.