Gânduri la Evanghelia Praznicului Botezului Domnului

În a doua duminică din acest an a fost serbat praznicul Bobotezei sau Dumnezeiasca Arătare și s-a citit la Sfânta Liturghie un text din Evanghelia după Matei (3:13-17) care evocă Botezul Domnului.

Despre această sărbătoare, Părintele Patriarh Daniel a spus că rememorează atât Botezul Domnului cât și al fiecărui creștin care s-a botezat în numele lui Hristos.

„Botezul creștin este începutul înfierii omului prin harul Duhului Sfânt primit la Botez și începutul învierii omului din moartea cauzată de păcat”, a spus Preafericirea Sa.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Basilica.ro (@basilica.ro) pe

Mai mult, Patriarhul Daniel a subliniat că „noi, când suntem botezați, începem o relație nouă cu Dumnezeu, și anume, o relație veșnică” întrucât „viața veșnică nu este viața de după moarte, ci viața trăită în comuniune de iubire cu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt”.

„Când vom gusta din apa care se sfințește astăzi, din Agheasma cea Mare, să ne gândim la Botezul Domnului și la Botezul nostru și să mulțumim Preasfintei Treimi căci prin Botez noi am fost plonjați, cufundați în iubirea veșnică, în harul sfințirii dătător de viață al Preasfintei Treimi”, a spus la finalul predicii Părintele Patriarh.

Pentru mai multe citate şi imagini inspiraţionale, urmăreşte-ne pe Instagram !

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente