Gânduri la Evanghelia Duminicii Vameşului şi Fariseului

La începutul Perioadei Triodului, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a spus că atunci „când omul se smerește, adică se golește de sinele egoist, atunci se umple de prezența smerită, iubitoare și sfințitoare a lui Dumnezeu”.

Patriarhul a explicat că inclusiv rugăciunea trebuie să fie una smerită, dacă dorim să fie ascultată de Dumnezeu.

„Nu orice rugăciune este primită de Dumnezeu, ci numai rugăciunea smerită, făcută întru umilinţă”: oricine se înalţă pe sine se va smeri; iar cel care se smereşte pe sine se va înălţa (Luca 18:14).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Basilica News Agency (@basilica.ro) on

Altfel zis, rugăciunea care înalţă este rugăciunea făcută cu smerenie, prin recunoaşterea limitelor şi a greşelilor noastre, iar rugăciunea care ne împiedică să ne apropiem de Dumnezeu şi ne dăunează spiritual este rugăciunea făcută cu mândrie, laudă de sine şi supraapreciere, a spus Patriarhul României.

La finalul predicii rostite în Paraclisul „Sf. Grigorie Luminătorul”, Patriarhul Daniel a reamintit cele patru lucrări pregătitoare pentru post: rugăciunea, pocăința, milostenia și înfrânarea.

Pentru mai multe citate şi imagini inspiraţionale, urmăreşte-ne pe Instagram !

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Martie, Luna pentru Viață la Iași: Program

Martie 2020 va fi Luna „Pentru viață. Pentru părinți, pentru copii”, anunță România pentru Viață. Peste 900 de localități din România și Republica Moldova vor avea manifestări dedicate acestei cauze, iar punctul culminant va fi…