Gânduri la Evanghelia Duminicii Înfricoşătoarei Judecăţi

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a spus că Evanghelia Duminicii Înfricoşătoarei Judecăţi a inspirat în mod deosebit lucrarea filantropică a Bisericii prin care s-a dezvoltat o civilizație creștină a carității.

„Cei care au fost milostivi față de oameni în istorie vor fi binecuvântaţi de Dumnezeu în eternitate”, a subliniat duminică Preafericirea Sa și a atras atenția asupra faptului că „nimeni nu poate intra în Împărăţia lui Dumnezeu ocolind pe aproapele său”.

În același context, al pregătirii pentru a doua venire a Mântuitorului prin iubire, milostenie și fapte bune, Preafericirea Sa a avertizat că „Nu e suficient să nu faci rău nimănui, ci trebuie să faci bine multora”, deoarece „Hristos este tainic prezent în fiecare om care suferă”.

Pentru mai multe citate şi imagini inspiraţionale, urmăreşte-ne pe Instagram.

Vezi şi: Părintele Patriarh despre civilizaţia creştină a carităţii: ‘Cei care au fost milostivi în istorie vor fi binecuvântaţi în eternitate’

Foto Credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…