Gânduri la Evanghelia Duminicii după Nașterea Domnului

Textul evanghelic citit în Duminica după Nașterea Domnului (Matei 2: 13-23) prezintă fuga în Egipt a Maicii Domnului împreună cu dreptul Iosif, purtând cu ei pe Pruncul Iisus, dar și împlinirea groaznicei porunci a lui Irod de a ucide pe toți copiii din Betleem și împrejurimi, cu scopul de a omorî și pe Iisus.

În predicile rostite la această duminică, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a spus că „destinația ultimă a oamenilor sau cetatea lor stătătoare și definitivă este Împărăția cerurilor”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Basilica News Agency (@basilica.ro) pe


Părintele Patriarh a explicat că trebuie să înțelegem acest lucru din exemplul Pruncului Iisus Care Se naște într-o călătorie arătând că „este viețuitor pe pământ, dar nu se leagă de nimic din lumea pământească instabilă și trecătoare”.

În omilia Sa, Părintele Patriarh a subliniat că din exilul Sfintei Familii în Egipt vedem că „Iisus este prieten cu cei săraci, solidar cu străinii exilați sau refugiați, apropiat de cei marginalizați și disprețuiți”.

„Mântuitorul vede în toți valoarea infinită a fiecărui om, dincolo de rangul lui în societate, poziție centrală sau supraviețuire marginală, dincolo de bogăție sau sărăcie, dincolo de orice clasificare sau judecată omenească subiectivă și colectivă”.

Pentru mai multe citate şi imagini inspiraţionale, urmăreşte-ne pe Instagram!

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente