Gânduri la Evanghelia Duminicii după Botezul Domnului

În predicile rostite în Duminica după Botezul Domnului, Patriarhul Daniel a explicat că potrivit textului biblic de la Matei 4:12-17, „Hristos este Împărăţia Cerurilor coborâtă printre oameni, iar unde El este prezent, acolo este prezent şi Dumnezeu Tatăl împreună cu Dumnezeu Duhul Sfânt”.

Patriarhul a menţionat duminică faptul că pentru a intra în Împărăţia Cerurilor trebuie să facem pocăinţă şi asta înseamnă ca:

„Viaţa trăită în neascultare faţă de Dumnezeu se schimbă în viaţă trăită în ascultare faţă de Dumnezeu. Viaţa trăită în fapte rele se schimbă în viaţă trăită săvârşind fapte bune”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Basilica News Agency (@basilica.ro) on


Tot în acest context, Părintele Patriarh a explicat cum începe renaşterea spirituală a omului păcătos.

„Prin credinţa în Hristos, prin pocăinţă şi prin primirea Sfântului Botez în numele Preasfintei Treimi”, întrucât „Sfânta Taină a Botezului şi Sfânta Taină a Pocăinţei sunt izvoare de lumină şi bucurie pentru viaţa creştină”.

Pentru mai multe citate şi imagini inspiraţionale, urmăreşte-ne pe Instagram!

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Mihai Eminescu a fost evocat peste ocean

În perioada 11-12 ianuarie la New York a avut loc Simpozionul „Mihai Eminescu”. Cea de-a XXVII-a ediţie a reliefat multiple aspecte din creația poetică și jurnalistică a marelui poet român. Evenimentul s-a desfăşurat sub auspiciile…