Gânduri la Evanghelia Duminicii dinaintea Înălțării Sfintei Cruci

„Crucea reprezintă iubirea lui Dumnezeu⁣”, a subliniat Patriarhul în predicile sale la Duminica ce precede sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci.

„Hristos a fost răstignit pe Cruce ca urmare a invidiei, urii și violenței mai-marilor cărturarilor și fariseilor care Îl invidiau și Îl urau pe Iisus tocmai pentru că mulțimile Îl iubeau pe El, credeau în El și Îl urmau” și de aceea „Crucea Mântuitorului reprezintă iubirea lui Dumnezeu arătată oamenilor într-o lume plină de ură și violență”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Basilica News Agency (@basilica.ro) pe


Reflectând la multa iubire a Mântuitorului, care s-a răstignit pentru mântuirea noastră, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a explicat că prin semnul Sfintei Cruci mărturisim iubirea nesfârșită a lui Dumnezeu arătată „în Hristos și prin Hristos”.

Prin Cruce însemnăm corpul, trupul nostru cu iubirea Tatălui, cu iubirea Fiului și a Sfântului Duh, trăim în permanenta prezență și binecuvântare a Preasfintei Treimi.

Preafericirea Sa a precizat că și Mântuitorul răstignit pe Cruce cu mâinile întinse „arată îmbrățișarea iubirii Preasfintei Treimi față de întreg universul”.

„Crucea unește cerul cu pământul”, a subliniat Preafericirea Sa.

Pentru mai multe citate şi imagini inspiraţionale, urmăreşte-ne pe Instagram !

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente