Gânduri la Evanghelia Duminicii a zecea după Rusalii

În predicile sale referitoare la textul evanghelic care prezintă Vindecarea lunaticului (Matei 17: 14-23), Patriarhul României explică de ce Dumnezeu permite unele încercări în viața creștinului.

„Foarte adesea, încercările care apar în viața noastră, cum ar fi boala sau necazurile, sunt permise de Dumnezeu mai ales pentru a ne trezi din indiferență, din superficialitate spirituală, spre a dobândi o credință mai puternică, mai fierbinte, mai vie”, spune Patriarhul Daniel.

„Chiar și când mustră pe cineva dintre oameni, Mântuitorul îl iubește, încât mustrarea Sa este iubire care responsabilizează pe om, care trezește spiritual pe cel indiferent și insensibil”, afirmă Părintele Patriarh.

Preafericirea Sa semnalează în acest context că din vindecările minunate săvârşite de Hristos Biserica a învăţat că are menirea să vindece bolile și neputințele sufletești și trupești ale oamenilor.

De aceea, pe lângă lucrarea ei liturgică pentru bolnavi săvârșită prin Taina Sfântului Maslu sau Ungerea bolnavilor, rugăciunile de alungare a demonilor, pentru cei robiți de duhuri rele, „Biserica a dezvoltat și o lucrare social-filantropică pentru bolnavi, înființând instituții pentru îngrijirea bolnavilor”.

„Astfel, Biserica a organizat bolnițe, leprozerii, farmacii, cabinete medicale, centre medicale și spitale proprii pentru ca puterea vindecătoare a Mântuitorului să se arate ca lucrare a iubirii Sale milostive în lume”.

Pentru mai multe citate şi imagini inspiraţionale, urmăreşte-ne pe Instagram !

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente