Gânduri la Evanghelia Duminicii a opta după Rusalii

„Evanghelia Înmulțirii pâinilor înseamnă Evanghelia înmulțirii iubirii”, spune Patriarhul în predicile sale la Duminica a opta după Rusalii.

Preafericirea Sa a explicat că „orice dar pe care îl aducem la biserică, la Hristos, oricât de mic sau de puțin ar fi acesta când este binecuvântat de Hristos devine o bucurie mare pentru mulți oameni”.

„De aceea, Biserica a învăţat să binecuvinteze darurile aduse de către unii credincioşi la biserică şi apoi împărţindu-le, ele devin bucurie pentru întreaga comunitate. Prin aceasta învăţăm că Biserica este bucurie izvorâtă din daruri binecuvântate de Hristos”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Basilica News Agency (@basilica.ro) on

Patriarhul Daniel subliniază că învăţăm din Evanghelia Duminicii a opta după Rusalii că „mai întâi trebuie să ne hrănim sufletul, duhovniceşte, şi apoi să căutăm vindecarea trupului şi hrană pentru trup”.

Pentru mai multe citate şi imagini inspiraţionale, urmăreşte-ne pe Instagram !

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

5 măsuri pentru protejarea de caniculă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri o atenționare meteo pentru toată țara prin care au fost anunțate trei zile de disconfort termic cu temperaturi de până la 37 de grade. „Pe parcursul zilei…