Gânduri la Evanghelia Duminicii a 19-a după Rusalii

Textul evanghelic din Duminica a 19-a după Rusalii prezintă un fragment din Predica de pe munte despre iubirea vrăjmașilor (Luca 6:31-36).

În predicile referitoare la acest text, Patriarhul Daniel a evidențiat faptul că „Răzbunarea” sănătoasă a creștinului se arată când acesta răspunde la răutate cu bunătate.

Gânduri la Evanghelia Duminicii a 19-a după Rusalii

„Sfânta Evanghelie de astăzi ne îndeamnă să nu ne asemănăm cu oamenii robiţi de păcate sau de patimi egoiste, răufăcători și răzbunători, ci să ne asemănăm cu Dumnezeu Cel milostiv Care nu coboară la nivelul naturii umane egoiste sau păcătoase, ci dorește să‑l ridice pe om la sfințenia și bunătatea Sa, întrucât omul a fost creat după chipul lui Dumnezeu”, a precizat Patriarhul României.

Prefericirea Sa a mai explicat de ce uneori ni se pare foarte firesc sau natural să facem bine celor care ne fac bine, dar nu ni se pare firesc, natural sau normal să facem bine şi celor care ne fac rău:

„Pentru că „firescul” acesta al nostru nu mai este deplin firea sau natura umană creată după chipul lui Dumnezeu Cel milostiv (cf. Facerea 1, 26‑27) ori voită de Dumnezeu, ci e natura umană coruptă sau deteriorată de păcat, ca existenţă egoistă şi posesivă, care amestecă binele cu răul”.

Pentru mai multe citate şi imagini inspiraţionale, urmăreşte-ne pe Instagram.

Comentarii Facebook


Știri recente