Galați: „Vrednicia Andreiană” pentru personalul medical care luptă împotriva Covid-19

La finalul slujbei oficiate de Sfântul Andrei în Catedrala din Galați, Arhiepiscopul Casian a acordat medicilor, asistenţilor medicali şi personalului de îngrijire din opt spitale implicate în tratarea bolnavilor diagnosticaţi cu Covid-19 cea mai înaltă distincţie a Arhiepiscopiei Dunării de Jos: „Crucea Andreiană”.

Arhiepiscopul Casian a mulţumit în mod special cadrelor medicale din Secţiile ATI şi de la unităţile medicale desemnate pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

La hramul Catedralei din Galați au slujit alături de IPS Casian: Mitropolitul Petru al Basarabiei, Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud și Episcopul Vincențiu al Sloboziei şi Călăraşilor.

În cadrul aceluiași eveniment, George Enache, profesor la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, a primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel Diploma şi placheta omagială ale anului 2020.

Profesorul a fost distins pentru contribuţia adusă la realizarea filmului documentar „Binefăcătorii”, produs de Trinitas TV. Filmul prezintă chipuri de mari filantropi ai Bisericii noastre. Distincțiile din partea Patriarhului au fost înmânate de ierarhii participanţi la eveniment.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente