Galați | Tineri teologi binecuvântați de IPS Casian pentru primirea Tainei Cununiei

Urmând rânduielilor canonice şi prevederilor statutare, în Sala Episcop Chesarie Păunescu a Centrului Eparhial de la Galaţi şapte tineri teologi, împreună cu viitoarele soţii, au primit joi binecuvântarea IPS Casian în vederea căsătoriei, după cum ne-a transmis Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar și mass-media.

Întâlnirea din 27 aprilie 2017, care s-a dorit a fi şi un act de cinstire şi omagiere a familiei creştine, a avut valenţele unui adevărat simpozion prin dialogul viu dintre Ierarh şi tinerii absolvenţi ai facultăţii de teologie şi viitoarele tinere preotese. În acest context, au fost evaluate atât exemplele de frumoasă vieţuire şi bunele practici din familiile viitorilor preoţi şi preotese, precum şi potenţialul acestor tineri pentru misiunea educaţional-catehetică şi pentru sprijinirea activităţilor social-filantropice ale Bisericii.

Au fost, totodată, formulate propuneri realiste din partea absolvenţilor, în prezenţa părinţilor şi a viitorilor naşi, pentru proiecte locale de intensificare a comunicării dintre tânăra generaţie şi Biserică, în contextul societăţii de astăzi.

La final, s-a concluzionat că Biserica, prin familiile tinerilor teologi, poate contribui decisiv la consolidarea şi ajutorarea familiei creştine de astăzi, atât de încercată şi bulversată de noile curente şi ideologii străine de valorile tradiţionale.

Binecuvântarea de căsătorie dată tinerilor de Ierarhul locului este o condiţie necesară pentru primirea Tainei Hirotoniei în diacon sau preot.

Comentarii Facebook


Știri recente