Galați | O nouă promoție de absolvenți ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie s-a rugat la finalizarea cursurilor. IPS Casian a oficiat slujba de Te-Deum

Absolvenţii Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii Dunărea de Jos – Galaţi au ales ca, la încheierea anilor de studenție, să-I mulţumească lui Dumnezeu pentru binefacerile şi ajutorul primit pe toată perioada studiilor.

Slujba de Te Deum a fost oficiată în Catedrala Arhiepiscopală de Înaltpreasfinţitul FPărinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a transmis Pr. Rareș Bucur.

La eveniment au participat distinsul corp profesoral universitar, tinerii absolvenţi, studenţi din ceilalţi ani dar şi simpli credincioşi.

În cuvântul său, Chiriarhul Dunării de Jos a subliniat faptul că la Galaţi există o colaborare strânsă între Arhiepiscopia Dunării de Jos, Facultatea de Medicină şi Primăria locală pentru pregătirea unei clinici unice în ţară, de oncologie pediatrică, potrivit metodei germane, pentru a da viitorilor medici şansa de a studia şi a lucra în România ca în Occident.

Părintele Arhiepiscop a evidenţiat şi nevoia de a se institui la Facultatea de Medicină din Galaţi Diploma de voluntariat, recunoscută în ţară şi în străinătate şi acordată în urma unor programe de voluntariat desfăşurate de tinerii din cadrul Facultăţii de Medicină şi nu numai, în satele sărace din cele două judeţe ale eparhiei, pentru a preveni şi a putea depista la timp anumite boli ale semenilor noştri, aflaţi în dificultăţi materiale.

La final, IPS Casian a oferit tinerilor absolvenţi de la Medicină iconiţe, binecuvântând pe fiecare în parte.

După slujba din Catedrala Arhiepiscopală, corpul profesoral, absolvenţii şi părinţii acestora s-au deplasat la Teatrul Muzical Nae Leonard pentru festivitatea de premiere.

Chiriarhul Dunării de Jos, profesorii şi absolvenţii au rostit alocuţiuni adecvate momentului festiv al absolvirii cursurilor.

Evenimentul s-a încheiat cu oferirea de diplome şi medalii.

Comentarii Facebook


Știri recente