Galaţi: Moaştele Sf. Nectarie aduse spre cinstire pacienţilor Spitalului Clinic Județean de Urgenţă

În ziua de cinstire a Sfântului Ierarh Nectarie miercuri, 9 noiembrie 2016, moaştele marelui ierarh, aflate în patrimoniul sacru al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, au fost purtate în procesiune la Spitalul Clinic Județean de Urgenţă din Galaţi.

Aici, un sobor de preoţi slujitori în instituţiile sociale ale Bisericii  a oficiat Sfânta Liturghie în capela din curtea instituţiei medicale, după care, în holul mare al spitalului, a fost săvârşită Taina Sfântului Maslu.

Lucrarea Bisericii prin preoţi – doctori ai sufletelor – a chemat la rugăciune, în jurul sfintelor moaşte, o mulţime de credincioşi bolnavi, internaţi în această instituţie medicală, dar şi din afara ei, precum şi cadre medicale. La final, după ce credincioşii s-au închinat cu evlavie la sfintele moaşte şi au fost unşi cu untdelemn sfinţit, preoţii, purtând pe braţe odoarele sfinte au vizitat bolnavii din spital, în saloanele şi la paturile lor,  aducându-le alinare în suferinţă şi oferindu-le câte o iconiţă cu chipul Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul a precizat pr. Gabriel Molocea, Consilier Mass Media al Eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente