Galați: IPS Casian a slujit la hramul bisericii de lemn închinate Sfântului Atanasie Patelarie

Înaltpreasfințitul Părinte Casian a oficiat luni Sfânta Liturghie de hramul Bisericii „Sfântul Atanasie Patelarie” din cartierul Micro 17, Galați.

Cu această ocazie, Arhiepiscopul Dunării de Jos a adus spre închinare un fragment din moaștele sfântului care a trăit și slujit la Mănăstirea „Sfântul Nicolae” din Galați pe vremea domnitorului Vasile Lupu și a Sfântului Mitropolit Varlaam al Moldovei.

În cuvântul adresat credincioșilor, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre viața Sfântului Atanasie și despre perioada pe care acesta a petrecut-o în zona Dunării de Jos.

După slujbă, persoanele aflate în evidența socială a parohiei au primit pachete cu alimente și iconițe. De asemenea, în cadrul activităților organizate cu ocazia hramului, săptămâna trecută, membrii comunității parohiale din cartierul Micro 17 au oferit daruri pentru cei 100 de vârstnici îngrijiți la Căminul „Sfântul Ștefan cel Mare și Sfânt” din apropiere.

Sfântul Atanasie Patelarie a fost Mitropolit al Tesalonicului și Patriarh al Constantinopolului în secolul al 17-lea. A trecut la Domnul în anul 1654, în Ucraina, și a fost canonizat la data de 3 mai 2009. Sfintele Sale moaște sunt păstrate în Catedrala Mitropolitană din Harkov.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente