Galați: Corul de copii Symbol – Jean Lupu a susținut un concert dedicat zilei Unirii Principatelor Române

Corul de copii „Symbol – Jean Lupu” al Patriarhiei Române a susținut un concert dedicat Zilei Unirii Principatelor. Evenimentul a avut loc la Teatrul de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galați.  

Concertul „Muzica pentru copii în filmul românesc” susținut duminică a prezentat publicului gălățean un program unic prin concept şi atractiv prin orchestraţiile realizate special de maestrul Eugen Dan Drăgoi la partitura „Mama” şi maestrul Ioan Dobrinescu la partitura „Veronica”.

La concert au participat Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos, mulţi oameni de cultură, profesori, preoţi, elevi, copii şi iubitori de muzică.

Luminiţa Guţanu Stoian, dirijoarea corului de copii, a subliniat în încheierea evenimentului că „acest periplu muzical, care a continuat la Galaţi, a fost o seară minunată cu un public extraordinar de primitor și o sală plină”.

Evenimentul de la Galați, prilejuit de Ziua Unirii Principatelor Române, face parte dintr-un turneu național pe care Corul „Symbol-Jean Lupu” al Patriarhiei Române îl desfășoară pe parcursul stagiunii muzicale 2022-2023.

Corul de Copii și Tineret „Symbol – Jean Lupu” al Patriarhiei Române a fost înființat în data de 18 septembrie 1990 de profesorul Jean Lupu cu binecuvântarea Patriarhului Teoctist, aducând o notă de unicitate în peisajul muzicii corale românești.

Este primul cor de copii care a susţinut un concert de colinde la Ateneul Român (16.12.1990) și primul și unicul cor de copii care a oferit integral răspunsurile la Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală.

Foto credit: Facebook / Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente