Galați | Concert caritabil cu dublu scop: promovarea de elevi talentați și susținerea unei familii

În seara zilei de 17 februarie 2018, a avut loc la Galați, prima ediție a Concertului caritabil Frânturi de zâmbete. Concertul a promovat elevi talentați cu preocupări artistice din instituțiile de învățământ ale Eparhiei Dunării de Jos, dar a avut şi un scop caritativ: susținerea familiei Hârțanu, formată din 12 copii și o mamă eroină ce trăiesc într-o casă cu doar 2 camere, în satul Cruceanu, comuna Rădești, din nordul județului Galaţi.

Evenimentul s-a desfăşurat cu binecuvântarea IPS Casian, în sala Aula Magna a Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați.

Întregul proiect a fost inițiat și organizat de Centrul de tineret Vox Juventis al parohiei Sfinții Trei Ierarhi din Galați și s-a desfășurat în cadrul Concursului Național Cultural-Artistic Unirea – Libertate și unitate al Patriarhiei Române.

Elevii talentați au prezentat un program cultural-artistic ce a constat în interpretarea de melodii din repertoriul muzicii populare şi uşoare, dansuri tradiționale românești și grecești, precum și câteva scenete, aducând publicului participant prin acestea și prin entuziasmul și dăruirea cu care le-au interpretat bucuria de a fi împreună și de a putea ajuta semeni de-ai noștri aflați în dificutate.

La plecare, în cadrul unor standuri hand-made, participanții au avut ocazia de a face o faptă bună și de a achiziţiona mărțișoare, felicitări, tablouri pictate de Mihaela Bîgu, elevă a Colegiului Național Costache Negri din Galați, precum și alte obiecte confecționate de copii din hârtie și din materiale textile, în tehnicile quilling și origami.

Fondurile adunate în urma acestui eveniment caritabil au fost dăruite familiei Hârțanu, pentru  cumpărarea de rechizite, haine și alimente atât de necesare celor 12 copii.

La final, toți voluntarii împlicați în buna organizare a concertului au primit diplome.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente