Galați | Capela „Sf. Chir şi Ioan“ a Spitalului de copii a fost sfințită de IPS Casian

IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat joi slujba de sfințire a Capelei „Sfinţii Doctori fără de arginţi Chir şi Ioan“ din cadrul Spitalului de Copii din Galaţi.

Înainte de slujba de sfințire un sobor de preoţi a oficiat Sfânta Liturghie. Au participat copii internați în spital, cadre medicale și numeroși credincioși.

Pentru implicarea în lucrările de construire şi pictare a capelei, Pr. Gheorghe Octavian Buruiană a primit rangul de iconom, iar cei ce au sprijinit lucrările bisericii au primit din partea ierarhului diplome de ctitori şi acte de preţuire.

La final, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ostenitorii Spitalului de Copii din Galaţi, trecuţi la Domnul.

Activitatea duhovnicească şi filantropică la Capela „Sfinţii Chir şi Ioan” din incinta Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” – Galaţi, a început în luna decembrie a anului 2001.

Prima Sfântă Liturghie a fost săvârşită în 6 decembrie 2001, într-un cabinet oferit de conducerea spitalului. Începând din 2001 până în anul 2011, slujbele, rugăciunile pentru sănătate şi dialogurile duhovniceşti s-au desfăşurat la saloane şi în cabinetul special amenajat din policlinică şi, mai apoi, din spital.

În anul 2012 s-au finalizat lucrările de construcție la capelă, iar în perioada 2013-2017, lucrările de pictură.

Mai multe detalii puteți afla consultând site-ul oficial al Eparhiei.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…