Gala Serviciilor Social-Filantropice, în Eparhia Romanului și Bacăului

La Roman a avut loc joi, 15 august 2013, Gala Serviciilor Social-Filantropice, în prezența și cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul. În cadrul evenimentului au fost oferite distincții asociațiilor implicate în oferirea de ajutor material și spiritual celor nevoiași și suferinzi.

Reprezentanții asociațiilor și fundațiilor implicate în oferirea de ajutor material și spiritual celor nevoiași și suferinzi au fost recompensați joi, 15 august 2013, de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Eparhiei Romanului și Bacăului. Diplomele și distincțiile de vrednicie s-au acordat în cadrul primei Gale a Serviciilor Social-Filantropice organizate în eparhie prin intermediul Sectorului social-filantropic și misionar al Eparhiei Romanului și Bacăului. „Întâlnirea festivă de joi, o premieră și un eveniment unic în felul său, a constituit o zi de sărbătoare pentru toți furnizorii de servicii sociale din eparhie, membrii, parteneri, colaboratori și susținători ai activităților sociale. Într-o atmosferă distinsă, pe parcursul a peste trei ore, au fost prezentate asociațiile și fundațiile care oferă servicii sociale sub patronajul spiritual al Eparhiei Romanului și Bacăului, precum și activitățile sociale desfășurate în parohii și mănăstiri. Cu ocazia galei a fost vizionat și filmul documentar realizat de Sectorul social-filantropic al Eparhiei Romanului și Bacăului în care sunt evidențiate cele mai reprezentative servicii, după care au fost înmânate premii de onoare și distincții de vrednicie”, a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

„Programele sociale s-au dezvoltat în eparhia noastră”

În cuvântul rostit cu acest prilej, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul i-a îndemnat pe cei prezenți să ceară ajutorul de la semenii lor pentru cei aflați în necazuri și în nevoi. „Dacă veți merge în numele Mântuitorului Hristos, veți ști că El înmoaie inima celor care sunt mai puțin milostivi.

Domnul Hristos ne spune în Evanghelia după Ioan: «În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea». Trebuie să căutăm în primul rând să-i îmbogățim spiritual pe cei aflați în nevoi. Vom vedea că Dumnezeu ne va inspira pentru a găsi posibilități ca să continuăm lucrarea noastră mai departe”, a spus Episcopul-vicar al Eparhiei Romanului și Bacăului, care l-a felicitat pe pr. Eugen-Ciprian Ciuche, consilier la Sectorul social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, pentru organizarea evenimentului de la Roman, menționând că în cadrul galei s-a arătat rodul ostenelilor pe care „Dumnezeu le-a făcut prin mâinile noastre”.

„Programele sociale s-au dezvoltat în eparhia noastră, astfel că putem spune că cetatea este întărită. Dacă cetatea este întărită, războiul nevăzut este pe măsură. Putem birui lumea nu prin ceea ce facem, ci prin ceea ce suntem”, a adăugat PS Ioachim Băcăuanul. Gala Serviciilor Sociale, la care au luat parte și reprezentanți ai autorităților centrale, județene și locale, s-a încheiat cu un moment muzical interpretat de preot Iulian Mușat. La final, participanții au primit catalogul de prezentare a serviciilor sociale intitulat „Arhiepiscopia Romanului și Bacăului – Ortodoxie și Filantropie”.

„Acest eveniment marchează finalul implementării Proiectului FORTE – Formare Trainică pentru Parteneriat Social, proiect început în anul 2010, care a contribuit la planificarea strategică a domeniului social al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului”, a amintit pr. Constantin Gherasim.

Comentarii Facebook


Știri recente