Gala Olimpicilor APOR: Au fost premiați elevii care au excelat la disciplinele religie ortodoxă și chimie

Gala Olimpicilor APOR a avut loc astăzi la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București. Au fost premiați elevii olimpici la disciplinele Religie – cultul ortodox și Chimie.

Evenimentul din 6 mai 2017 a fost organizat de Asociația Părinți pentru Ora de Religie (APOR). În deschiderea galei a avut loc recital de muzică clasică susținut de elevi.

La eveniment a participat Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Ierarhul a apreciat inițiativa și i-a felicitat pe elevi și pe profesorii îndrumători.

Inițiativa lor este una firească, așa cum au mai fost și alte inițiative din partea APOR, oameni care, deși nu sunt slujitori ai Bisericii la Sfântul Altar, au o altfel de slujire frumoasă prin inițiative inspirate și prin atenția deosebită față de acești tineri și față de ora de religie, a subliniat Preasfinția Sa.

Gazda evenimentului a fost Liana Stanciu, președintele APOR, care a mulțumit Fundației Pasteur pentru sprijinul financiar oferit. De asemenea, Liana Stanciu a mărturisit faptul că această inițiativă este una de suflet și a explicat faptul că alăturarea celor două materii este una potrivită.

Premiem religia pentru că o iubim (…) Ni s-a părut foarte frumos să alăturăm cele două materii: spirit și știință, deoarece noi toți suntem un amestec de chimie, fizică și sper din suflet, credință, a declarat Președintele APOR conform Radio Trinitas.

În organizarea galei a fost implicată Fundația Pasteur, structuri ale Ministerului Educației Naționale, Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Asociația Profesorilor de Chimie din București și alte personalități din diferite domenii.

© Facebook APOR

Comentarii Facebook


Știri recente