Gala Magazin folcloric | Doi ani de mediatizare a folclorului românesc la Trinitas TV (VIDEO + FOTO)

În curtea Bisericii Sfântul Antonie cel Mare – Curtea Veche din București a avut loc astăzi Gala Magazin folcloric.

Evenimentul din 11 septembrie 2017 a fost organizat de realizatorii emisiunii Magazin folcloric a televiziunii Trinitas, cu prilejul împlinirii a doi ani de la debutul programului.

Delegatul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la acest eveniment a fost Arhim. Paisie Teodorescu, vicar patriarhal.

În cadrul manifestării a fost lansat DVD-ul intitulat Elemente de port popular. Acesta prezintă particularități ale costumelor românești din diferite zone ale țării, aflate în patrimoniul Muzeului Național al Satului Dimitrie Gusti din București.

Cei prezenți la eveniment au asistat la o paradă de modă inedită cu costume populare românești, la recitaluri ale tinerilor interpreți de muzică populară, precum și la un moment special pregătit de Andreea Haisan și Paul Ananie.

Pe scenă au urcat membrii Ansamblului Folcloric și Orchestra Doina Bascovului din județul Argeș. Totodată, Mariana Anghel și Grupul Cameral Cantore au susținut un concert de pricesne.

Gala #MagazinFolcloric, ediția a 2-a, Biserica Sfântul Antonie cel Mare – Curtea Veche, București- Paradă de costume populare – Suite de dansuri- Cântece populare și pricesne- Recitaluri de poezie

Posted by TRINITAS TV on 11 Septembrie 2017

Foto credit: Robert Nicolae / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente