Gală de premiere a olimpicilor timișeni

La Sala Capitol a Filarmonicii „Banatul” din Timișoara, a avut loc, în seara zilei de 1 iunie, cea de a VIII-a ediție a galei de premiere a elevilor timișeni care au obținut rezultate excepționale la olimpiadele naționale, informează „Ziarul Lumina”.

Evenimentul a fost organizat la inițiativa Fundației „Artmedia” din Timișoara, cu sprijinul Mitropoliei Banatului și al Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

Cu acest prilej au fost premiați 50 de olimpici, elevi care au obținut cele mai bune rezultate la concursurile și olimpiadele naționale. Fiecare dintre aceștia a primit 300 de lei, cărți, dulciuri și o diplomă, ca semn de prețuire și recunoaștere a valorilor autentice. Olimpicii timișeni s-au bucurat de darurile primite, precum și de atenția acordată din partea instituțiilor implicate și a Bisericii. La eveniment a participat și Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, care i-a felicitat pe elevii olimpici și a transmis timișorenilor prezenți binecuvântarea și dragostea părintească ale Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului. „În această seară, alături de Fundația Culturală „Artmedia” din Timișoara și de Inspectoratul Școlar Județean Timiș, am încercat să acordăm atenție și să aducem un semn de bucurie și respect pentru cei care înțeleg că în această viață pregătirea profesională este importantă pentru devenirea lor. Mulțumirea noastră, a Bisericii, se îndreaptă către copii, către părinți și către școală, această triadă, Biserica, Familia și Școala, reprezintă pilonii care contribuie la construirea unei societăți sănătoase”, a precizat Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul. În continuare, la Sala Capitol a Filarmonicii „Banatul” s-a desfășurat spectacolul de binefacere organizat de Fundația Culturală „Artmedia” și Mitropolia Banatului, prin participarea extraordinară a artistului Tudor Gheorghe cu inegalabilul recital „Taina Cuvintelor”. La acest spectacol a luat parte un public numeros timișorean, iubitor de artă și cultură românească. „Pentru a VIII-a oară Fundația Culturală „Artmedia”, în colaborare cu Mitropolia Banatului și Inspectoratul Școlar Timiș, reușește să îi premieze pe cei mai buni elevi dintre cei buni. Totodată, a fost prezentat și un spectacol care poartă marca Tudor Gheorghe, un artist inconfundabil a cărui prezență este un dar pentru orice cetățean și mai ales pentru tinerii care încep să cunoască, să observe și să dea note celor foarte buni”, a declarat Doina Popa, președinta Fundației Culturale „Artmedia”. Valoarea totală a premiilor oferite olimpicilor se ridică la suma de 20.000 de lei.

Comentarii Facebook


Știri recente