Fundația „Episcop Melchisedec” Bacău sprijină recuperarea copiilor cu autism

La Centrul pentru persoane cu autism „Sf. Cosma și Damian” din Bacău a fost inaugurată săptămâna trecută o cameră de integrare senzorială pentru persoanele cu autism, informează Eparhia Romanului şi Bacăului.

În deschiderea evenimentului, pr. Marius Iacobeanu, vicepreşedinte al Fundaţiei “Episcop Melchisedec” Filiala Bacău, a oficiat slujba de sfințire a centrului, urmată de un Te Deum, după care invitații au vizionat un film de prezentare a noului serviciu oferit.

Andreea Bârzu, coordonatorul Centrului pentru persoane cu autism, a vorbit despre efectul benefic al terapiei de integrare senzorială asupra copiilor cu tulburări de dezvoltare, iar părintele unui beneficiar al centrului a ținut un discurs despre bucuria inaugurării acestei camere și importanța sa în comunitatea bacăuană.

La finalul evenimentului, în semn de recunoștință pentru dragostea și sprijinul acordat în implementarea activităților din cadrul proiectului Pr. Marius Iacobeanu a înmânat reprezentantului Consiliului Județean Bacău diploma de excelență.

La eveniment au fost prezenți preoți, invitați din partea Consiliului Județean Bacău, specialiști din cadrul centrului și din alte instituții, părinți ai copiilor cu autism și alte persoane din comunitate.

Activitatea a făcut parte din cadrul proiectului „Amenajarea camerei de integrare senzorială pentru recuperarea copiilor cu autism sau alte tulburări de dezvoltare”, finanțat de către Consiliul Județean Bacău, conform Legii nr. 350 din 2 decembrie 2005, cu modificările şi completările ulterioare.

Centrul pentru persoane cu autism din Bacău face parte din cadrul Fundaţiei “Episcop Melchisedec”.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente