FTOUB | Studenții de la Artă Sacră se pot pregăti în Laboratoarele de restaurare ale Patriarhiei Române

Studenții de la specializarea Artă Sacră a Facultății de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București vor efectua practica profesională anuală în Laboratoarele de restaurare ale Patriarhiei Române.

În acest sens, ieri, 30 iunie 2017, a fost încheiat un protocol de colaborare între cele două instituții.

Documentul reprezintă o pârghie de lansare pentru studenți, a spus consilierul patriarhal Nicolae Hrițcu de la Sectorul Cultură și Patrimoniu Religios al Patriarhiei Române.

Dorim să păstrăm o legătură activă cu mediul academic de specialitate, dar mai ales să menținem viu interesul studenților pentru conservarea, protejarea și promovarea patrimoniului național bisericesc, asigurându-le un mediu propice de lucru, a declarat Nicolae Hrițcu pentru Radio Trinitas.

Restauratorii din cadrul laboratoarelor Patriarhiei vor asigura instruirea privind metodologia restaurării, siguranța muncii, protecția informațiilor și Regulamentul de ordine interioară al Patriarhiei Române și vor evalua studenții.

La sfârșitul stagiului, participanții vor primi adeverințe prin care li se va recunoaște perioada de practică pentru specializările prestate, în vederea atestării ca restauratori, de către Comisia de Pictură Bisericească, a adăugat consilierul patriarhal.

Foto: arhiva basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente