FTOUB organizează un Simpozion de Teologie istorică dedicat Sfântului Domnitor Neagoe Basarab

Cu ocazia împlinirii a 500 de ani de la adormirea Sfântului Neagoe Basarab, Departamentul de Teologie Istorică, Biblică și Filologie din cadrul FTOUB organizează joi un simpozion intitulat „Sf. Voievod Neagoe Basarab, de la coroana domnului de țară la cununa sfințeniei. Moment omagial (1521-2021)”.

Lucrările simpozionului se vor desfășura în format online, în ziua de 9 decembrie, începând cu ora 10:00 şi vor fi structurate în două sesiuni.

Prima sesiune va debuta prin referatul Dr. Mihai Grigore de la Leibniz-Institut für Europäische Geschichte, Mainz, Germania intitulat „În dialog cu titanii. Sf. Neagoe Basarab și discursul european de teologie politică în sec. al XVI-lea”.

Următoarele referate vor fi susținute de Pr. Prof. Florin Dobrei de la Universitatea „Aurel Vlaicu” și de Prof. Ion Croitoru de la Universitatea „Valahia” Târgoviște.

În cea de-a doua sesiune vor prezenta lucrări Pr. Prof. Ioan Moldoveanu, Pr. Prof. Mihail-Simion Săsăujan, Pr. Lect. Petre Sperlea de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, Pr. Dr. Lect. Radu Tascovici de la Universitatea din Pitești și Diac. Dr. Alexandru Briciu.

„Prin tema aleasă organizatorii intenționează să reliefeze rolul determinant pe care voievodul Neagoe Basarab l-a jucat la începutul sec. al XVI-lea în istoria și cultura poporului român” a declarat Pr. Conf. Marian Vild, Directorul Departamentului de Teologie Istorică, Biblică și Filologie al Facultăţii de Teologie din Bucureşti.

Detaliile organizatorice cu privire la participare și program, sunt disponibile în afișul evenimentului.

Foto credit: Ziarul Lumina

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente