FTOUB | 11 mai 2017: Ziua Porţilor Deschise

Pliant TEOLOGIE ORTODOXA pt WEB-1

În data de 11 mai 2017 Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București organizează Ziua Porților Deschise.

Cu prilejul acestui eveniment, organizatorii îi invită pe liceeni să participe la manifestările dedicate promovării programelor de studii ale Facultăţii, care cuprind:

1. vizite ghidate în Biblioteca Facultăţii de Teologie Ortodoxă;
2. discuţii cu cadrele didactice, studenţii și masteranzii Facultății;
3. vizitarea laboratoarelor specializării „Artă Sacră” unde se pictează icoane.

Dragi tineri absolvenți de liceu vă invităm să ne cunoașteți și să vă înscrieți la cursurile noastre de licență şi master. Vă invităm să urmăriți imagini din cadrul Facultății noastre și, totodată, vă așteptăm la Zilele Porților Deschise pentru a ne cunoaște și a decide ca în acest an să fiți studenți sau masteranzi la Facultatea noastră, au transmis organizatorii.


După Unirea Principatelor sub Alexandru Ioan Cuza au existat încercări ale unor ierarhi şi ale Sinodului General al Bisericii Ortodoxe Române de a înfiinţa o facultate de teologie. Aceste încercări au făcut ca, în cele din urmă, deschiderea oficială a Facultăţii de Teologie să aibă loc la data de 12 noiembrie 1881. Aceasta avea sediul în clădirea Universităţii, iar corpul profesoral era format din 7 profesori, care predau cursurile gratuit pentru aproximativ 50 de studenţi.

Din cauza greutăţii financiare, în anul 1883, cursurile s-au închis, însă la 4 noiembrie 1884 ele au fost redeschise. Abia în anul 1890, Legea privind Facultatea de Teologie din Bucureşti, publicată în Monitorul Oficial, nr. 74, din ziua de marţi 3/15 iulie 1890, recunoaşte înfiinţarea acestei Facultăţi. O altă etapă în istoria Facultăţii de Teologie a fost determinată de noua situaţie politică de după 1948, care a schimbat cadrul juritic.

Deschiderea oficială a cursurilor noului Institut Teologic a avut loc la 30 ianuarie 1949. A primit mai întâi ca sediu clădirea fostului Seminar Central, iar apoi, în octombrie 1949, clădirea fostei Şcoli normale, de pe strada Sfânta Ecaterina, nr. 2. Odată cu anul universitar 1991–1992, Institutul a revenit în Universitate cu statutul de Facultate.

Comentarii Facebook


Știri recente