„Frumusețea satului românesc – Patrimoniu și tradiții în Arhiepiscopia  Bucureștilor”

La Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a apărut volumul intitulat „Frumusețea satului românesc – Patrimoniu și tradiții în Arhiepiscopia Bucureștilor” în contextul declarării anului 2019 drept Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) în Patriarhia Română.

Volumul – inițiat și coordonat de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, îl invită pe cititor să redescopere tradițiile, datinile, portul popular și arhitectura tradițională specifice așezărilor din județele Ilfov și Prahova, în calitatea lor de expresii ale spiritualității românești.

Uitarea acestora ar însemna o împuținare a ființei spirituale, o „înstrăinare a oamenilor de propria identitate etnică și culturală”, așa cum a atenţionat Patriarhul României.

Volumul „Frumusețea satului românesc ­­– Patrimoniu și tradiții în Arhiepiscopia Bucureștilor” oferă informații bogate cu privire la istoria așezărilor umane, intensitatea vieții monahale din zonele amintite, dinamica populației rurale din ultimele veacuri, meșteșuguri și caracteristici ale gospodăriei tradiționale.

„Lucrarea de față vorbește de la sine despre satul românesc, oriunde s-ar afla, despre oameni și frumuseți care nu se pot pierde în iureșul pe care îl străbatem”, a subliniat PS Timotei Prahoveanul.

Volumul poate fi achiziționat de la magazinele Serviciului Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureștilor și de la cele ale Tipografiei Cărților Bisericești.

Foto credit: Editura Cuvântul Vieţii

Comentarii Facebook


Știri recente