Franța: Părintele Jacob Langhart, fondatorul Mănăstirii Cantauque, înmormântat de ierarhii români

PS Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, împreună cu PS Marc Nemțeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale, au oficiat joi, 30 decembrie 2021, slujba de înmormântare a Părintelui Arhimandrit Jacob Langhart, la Mănăstirea Cantauque din sudul Franței.

Ierarhii s-au aflat la Cantauque cu binecuvântarea Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale și Meridionale. Alături de ei a slujit actualul stareț al mănăstirii, Arhimandritul Moise.

Sursă foto: Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei

Părintele Jacob Langhart a trecut la cele veșnice marți, 28 decembrie, la vârsta de 82 de ani. El a fondat în 2002 Mănăstirea „Buna Vestire și Sfântul Martin de Tours” din Cantauque, Franța, aflată în jurisdicția Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale. Părintele Jacob a condus așezământul până în anul 2018 când s-a retras având probleme de sănătate.

Arhim. Jacob s-a născut în 6 iunie 1939 în orașul francez Chambéry. A fost greco-catolic la început și a fondat o mănăstire în Israel, în deșertul de lângă Ierusalim. Obștea a fost alungată în 2002 din Țara Sfântă și s-a stabilit în sudul Franței, trecând la Ortodoxie și fiind primită în Patriarhia Română.

Sursa foto: orthodoxie.com

Comentarii Facebook


Știri recente