Franţa | IPS Părinte Iosif prezent la Universitatea de vară a Mitropoliei Europei Occidentale și Meridionale

La Centrul Sfânta Cruce din Regiunea Dordogne – Franța are loc, în perioada 24 – 27 august 2017, Universitatea de vară din cadrul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale.

La eveniment participă Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Chiriarhul Locului, Preasfinţitul Părinte Episcop Vicar Marc,  preoţi, diaconi şi numeroşi credincioşi din Franţa.

Tema din acest an a Universității de vară este dedicată icoanei și antropologiei ortodoxe. Pe durata celor trei zile sunt susținute nouă conferințe și ateliere.

În prima zi, Pr. Prof. Gérard Reynaud de la Centrul de Studii Ortodoxe Dumitru Stăniloae  din Paris a vorbit despre „Ortodoxia trăită în Occident în primul mileniu”.  După amiază Pr. Prof. Marc-Antoine Costa de Beauregard, Protopopul Franței, a susținut conferința „Teologie și cultură occidentală”. La sfârșitul zilei a avut loc un atelier video propus de dna Sylvie Petureau despre „Portretul lui Hristos în istoria artei: Sfânta Mahramă”, a transmis Pr. Ioan Draganicea, Secretar administrativ al Eparhiei.

 Vinerea aceasta, Monahia Magdalena de la Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul din Tolleshunt Knights – Anglia a vorbit despre „Tradiție, ascultare, libertate”. După amiază a fost prezentată conferința transmisă de Pr. Prof. Jean Boboc, Decanul Centrului de Studii Ortodoxe Dumitru Stăniloae de la Paris: Transumanismul: distrugerea imaginii omului.

 Ziua s-a încheiat cu un atelier propus de dna Françoise Hoegy care a avut tema: Iconografie și educația privirii, urmând ca sâmbătă să fie organizat un atelier despre Cateheză și icoană.

Tot mâine, Pr. Prof. Nicolas Ozoline de la Institutul de teologie Ortodoxă Saint-Serge din Paris va explica Rolul icoanei în mărturisire, iar Pr. Philippe Dautais prezintă conferința Chipul interior al omului.

Universitatea de vară din acest an se va încheia duminică, 27 august 2017, cu oficierea Sfintei Liturghii de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif. Alături de Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale va sluji Preasfințitul Părinte Marc Nemțeanul, precum şi clericii prezenţi la eveniment.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente