Franța în carantină. Părintele Răzvan Ionescu oferă soluția ca să nu fii copleșit de rănile cotidianului

„Va trebui să dăm o atentie deosebită ocupării teologice a minților noastre, ca să luăm putere împotriva copleșirii gândurilor noastre cu rănile cotidianului”, spune parohul comunităţii ortodoxe române „Sfintele Parascheva şi Genoveva” din Paris referitor la perioada de carantină impusă în Franța din cauza pandemiei.

Părintele Răzvan Ionescu anunță pe Facebook că „Noi, cei din Franța, tocmai am intrat într-o perioadă de consemnare la domiciliu fortuită, din cauza urgenței sanitare. Presiunea asupra vieții noastre este evidentă. Copiii vor continua să meargă la școală, unii dintre adulți la serviciu, dar, desigur, totul este îngreuiat ca funcționare în familiile noastre”.

Recomandarea sa esențială pentru credincioși este: „să ne păstrăm cumpătul, cu rugăciune și căutare de soluții spre Domnul. Hristos are posibilități nebănuite pentru noi și Lui I ne încredințăm”.

„Duhul Domnului nu duce spre lamentare și înfricoșare, ci spre câștigarea lăuntrică a harului, cel prin care suntem în încredere și liniște sufletească, chiar și în pofida pericolelor și apăsărilor de tot felul”.

Pr. Răzvan anunță că în acest weekend vor fi ultimele două Liturghii cu participarea fizică a credincioșilor, dar de luni va oficia zilnic Sfânta Liturghie, fie și cu ușile închise și 2-3 la strană, pomenind numele celor de acasă.

Concentrare pe viața spirituală și pe familie

Preotul le oferă credincioșilor mai multe recomandări pentru perioada de carantină:

  • Serile vom putea urmări pe Zoom, YouTube, Facebook intervenții duhovnicești din afara parohiei, precum și cele specifice ei. Vă îndemn să le vânați efectiv, să vă întăriți prin ce va binevoi Domnul să ne spună prin ascultarea unora și altora în această perioadă. Va trebui să dăm o atenție deosebită ocupării teologice a minților noastre, ca să luăm putere împotriva copleșirii gândurilor noastre cu rănile cotidianului.
  • Concentrare asupra transformarii locului unde locuim în colț de biserică si de rugăciune.
  • Concentrare pe viata familiilor noastre. Să resuscităm delicatețea și dragostea și împreuna petrecere a unui timp de calitate împreuna, noi, membrii familiei.

Părintele Răzvan Ionescu le recomandă enoriașilor să țină legătura telefonică sau pe social media cu el și cu ceilalți preoți.

„Chemarea este sa profităm de aceste timpuri potrivnice spre mai binele nostru în Hristos”, conchide parohul comunităţii ortodoxe române „Sfintele Parascheva şi Genoveva” din Paris.

Sursă foto: MensLine Australia

Comentarii Facebook


Știri recente