Fragmente din moaștele sfinților de la Niculițel la Biserica „Sfântul Dumitru” din cartierul Colentina

Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal, a oficiat marți, 25 octombrie 2016, la Biserica Sfântul Dumitru din cartierul Colentina, slujba de sfințire a baldachinului unde vor fi așezate spre închinare fragmente din moaștele Sfinţilor Mucenici Zotic, Atal, Camasie şi Filip de la Niculiţel, informează Radio Trinitas.

De asemenea, Preasfinția Sa a sfințit atât icoana în care sunt reprezentați cei patru sfinți dobrogeni, cât și racla în care vor fi așezate fragmente din sfintele moaște. Totodată, cu acest prilej parohia bucureșteană a primit ca ocrotirori și pe cei patru sfinți martiri.

În cuvântul rostit, Preafinția Sa a arătat faptul că Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir, este cinstit de întreaga creștinătate.

Începând cu vecernia din seara aceasta facem pomenirea unuia dintre cei mai vestiți mucenici ai Bisericii lui Hristos, a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir, Ocrotitorul Tesalonicului. Este de menționat că Sfântul Dimitrie este cinstit de către toți creștinii, a spus Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteamul.

De asemenea, ierarhul a subliniat importanța aducerii unor fragmente a moaștelor sfinților de la Niculițel în parohia din cartierul bucureștean Colentina.

Hramul din anul acesta a adus belsug de bucurie duhovnicească prin mai multe evenimente care s-au întâmplat în seara aceasta, și anume: binecuvântarea baldachinului cu icoana celor patru mucenici de la Niculițel, și a raclei în care se gasesc patru fragmente din moaștele celor patru mărturisitori ai lui Hristos din Dobrogea strămoșilor nostrii și pe care Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a binevoit să le ofere bisericii Sfântul Dimitrie din cartierul Colentina.

 

Sfinții Mucenici Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculițel – Basilica.ro

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente