FOTO, Tabăra de creație „Sf. Pafnutie-Pârvu”: Copiii din Argeș au deprins tainele iconografiei la Robaia

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a organizat, în perioada 17-19 iulie, tabăra județeană de creație „Sfântul Cuvios Pafnutie-Pârvu Zugravul” la Mănăstirea Robaia.

Programul taberei ajunse la ediția a șasea a fost unul divers, notează Arhiepiscopia Argeșului.

Copii de la centrele catehetice din Curtea de Argeș și din împrejurimi, sub îndrumarea Prof. Elena-Cristina Georgescu, au fost implicați în diferite activități creative, recreative și educativ-catehetice, au descoperit frumusețea naturii și liniștea specifică zonei, dar au participat și la programul liturgic oficiat în așezământul monahal.

Pe parcursul atelierelor de creație, au avut ocazia să experimenteze tehnici ale picturii: acuarelă, tempera, acrilic, pe piatra, sticlă și sevalet, au avut parte de activități interactive și jocuri de socializare, s-au bucurat de drumeții, au dobândit cunoștințe despre tradițiile românești și despre credința strămoșească prin intermediul catehezelor, au vizitat atelierul de veșminte preoțești din incinta mănăstirii, au purtat discuții libere cu maicile de la mănăstire.

Toate materialele realizate au fost afișate la final în cadrul unei expoziții și toți participanții au primit daruri din partea mănăstirii.

Foto credit: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Comentarii Facebook


Știri recente