FOTO: Sfintele icoane purtate în procesiune în Duminica Ortodoxiei

În Duminica Ortodoxiei au fost organizate procesiuni cu sfintele icoane în mai multe eparhii din Biserica Ortodoxă Română.

Anual, cu prilejul acestei sărbători, au loc procesiuni cu sfintele icoane în amintirea biruinţei Ortodoxiei asupra iconoclasmului la Sinodul al VII-lea Ecumenic, dar şi pentru evidenţierea rolului icoanelor în viaţa credincioşilor.

Procesiunea de la Biserica Icoanei din Bucureşti a avut loc după Sfânta Liturghie şi a fost condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Clerici şi mii de credincioşi cu icoane în mâini au mers în procesiune, urmând o tradiţie de peste zece ani, de la Biserica Icoanei la Parcul cu acelaşi nume din Sectorul 2.

Procesiunea Calea Sfinţilor, organizată în Constanţa, s-a desfăşurat de la Catedrala Arhiepiscopală pe traseul Faleza Cazinoului – Strada Remus Opreanu – Strada Revoluţiei din 22 decembrie 1989 – Strada Crângului – Strada Arhiepiscopiei.

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a condus procesiunea la care au participat numeroşi credincioşi care au dorit, prin purtarea sfintelor icoane, să mărturisească dreapta credinţă.

Peste 1000 de pelerini au participat la procesiunea din Duminica Ortodoxiei, organizată la Catedrala Arhiepiscopală din Roman şi condusă de Arhiepiscopul Ioachim.

Alături de cei o sută de preoți din Protopopiatul Roman au fost prezenți credincioși și elevi însoțiți de cadre didactice.

La Caransebeș a fost mărturisită dreapta credință în Duminica Ortodoxiei de foarte mulți oameni, de la copii până la persoane vârstnice.

Cu toții au ieșit pe străzile municipiului de pe Timiș și Sebeș, au purtat icoane în mâini și au cântat cântări duhovnicești specifice acestei perioade.

Procesiunea cu sfintele icoane, condusă de Episcopul Lucian, s-a desfăşurat de la Catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” până la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”.

Procesiunea cu sfintele icoane din Tulcea a avut loc după Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Episcopală de Episcopul Visarion.

Evenimentul a reunit numeroşi credincioşi care au străbătut centrul vechi al municipiului şi s-a încheiat în faţa Catedralei Episcopale „Sfântul Ierarh Nicolae”.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente