FOTO | Patriarhul Antiohiei a sfințit catedrala și centrul eparhial din Homs, Siria

Preafericitul Părinte Ioan, Patriarhul Antiohiei și al întregului Orient, a oficiat sâmbătă, 27 mai 2017, slujba de resfințire a centrului eparhial al Mitropoliei de Emesa, și a Catedralei Mitropolitane din orașul Homs, Siria.

Catedrala Sfinții Patruzeci de Mucenici și birourile centrului eparhial au suferit daune serioase în urma atacurilor militare care au avut loc în orașul sirian Homs în ultimii ani. Ambele edificii au fost reabilitate de curând.

Patriarhul a fost primit de către Mitropolitul Emesei, Înaltpreasfințitul Părinte Gheorghe, alături de care s-au aflat clerici și ierarhi antiohieni.

La Catedrala Sfinții Patruzeci de Mucenici a fost oficiată o slujbă de Te Deum în semn de mulțumire pentru finalizarea lucrărilor de restaurare. Mitropolitul Gheorghe a adresat mulțumiri patriarhului antiohian pentru eforturile depuse în vederea restaurării clădirilor mitropoliei.

La rândul său, Patriarhul Ioan a adresat un cuvânt în care a spus că „suntem aici, în ciuda tuturor rănilor sângerânde ale orașului Homs, orașul Sfinților și al Sfântului Roman Melodul. Suntem aici pentru a spune că în oraș trebuie să coexiste frățește creștinii și musulmanii”. Patriarhul a înălțat slavă lui Dumnezeu pentru eliberarea totală a orașului Homs de prezența oricărui tip de forțe armate.

După slujba de Te Deum, patriarhul Ioan condus ceremonia de inaugurare a centrului mitropolitan, urmată de o recepție.

Sursa: Antioch Patriarchate

حمص، ٢٧ أيار ٢٠١٧قام البطريرك يوحنا العاشر بطريرك أنطاكية وسائر المشرق بافتتاح مطرانية حمص بعد ترميمها من قبل البطريرك…

Posted by Antioch Patriarchate on 27 Mai 2017

Comentarii Facebook


Știri recente