FOTO | Învierea Domnului la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi

În noaptea Sfintei Învieri a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, IPS Casian a oferit preoţilor de la parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos Lumina Sfântă adusă în aceeaşi seară de o delegaţie a Patriarhiei Române, direct de la biserica Învierii Domnului din Ierusalim.

După acest moment, chiriarhul locului a mers în faţa Catedralei, pe o scenă amenajată de unde a oferit Sfânta Lumină celor câtorva mii de credincioşi adunaţi pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale şi pe strada Domnească.

Adresându-se mulţimii de credincioşi, ierarhul Dunării de Jos a accentuat însemnătatea duhovnicească a aducerii, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a Sfintei Lumini care se oferă tuturor celor prezenţi la Biserica Sfântului Mormânt a Mântuitorului Hristos de la Ierusalim şi i-a îndemnat pe toţi cei prezenţi să fie lumină şi călăuzitori pentru semenii aflaţi în neputinţe şi în grele încercări.

După primirea Luminii Sfinte, mulţimea credincioşilor a participat la slujba Canonului Învierii din Catedrala Arhiepiscopală.

În continuare, a fost oficiată Sfânta Liturghie la care au luat parte un număr impresionant de credincioşi gălăţeni şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente