FOTO: Hramul Catedralei Episcopale din Miercurea Ciuc în prezenţa Mitropolitului Ardealului

Hram Miercurea Ciuc în prezenţa Mitropolitului Laurenţiu al Ardealului

Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a prezidat Sfânta Liturghie celebrată duminică la Catedrala episcopală din Miercurea Ciuc cu ocazia sărbătorii patronale a catedralei, Acoperământul Maicii Domnului.

Coslujitori pentru Sfânta Liturghie din data de 1 octombrie au fost următorii ierarhi:

  • Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei
  • Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei
  • Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei
  • Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei
  • Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

Potrivit site-ului eparhial, în predica sa, Mitropolitul Ardealului a făcut referire la importanţa cinstirii Maicii lui Dumnezeu în Biserica Ortodoxă şi a evidenţiat evlavia poporului român pentru Preasfânta Născătoare de Dumnezeu.

În acest cadru a fost încheiat în mod festiv ediţia a doua a proiectului „Drumul către lumină”, organizat de Asociația social-educativă „Andrei Șaguna”, desfășurat în parteneriat cu Episcopia Covasnei și Harghitei, prin Departamentul pentru cateheză și activități cu tineretul. Acest proiect a fost cofinanţat de Consiliul Județean Harghita şi a avut ca obiectiv organizarea de pelerinaje pentru tineri la mănăstirile din județul Covasna. Preasfințitul Părinte Andrei a acordat diplome de participare.

În aceeaşi zi, Mitropolitul Laurenţiu a oferit distincția „Crucea Șaguniană pentru mireni” Generalului de Brigadă (r) Giurcă Marius, fost comandant al Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil  Bădulescu” din Miercurea Ciuc.

© Episcopia Covasnei şi Harghitei

Comentarii Facebook


Știri recente