FOTO: Hramul Catedralei Episcopale din Miercurea Ciuc în prezenţa Mitropolitului Ardealului

Hram Miercurea Ciuc în prezenţa Mitropolitului Laurenţiu al Ardealului

Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a prezidat Sfânta Liturghie celebrată duminică la Catedrala episcopală din Miercurea Ciuc cu ocazia sărbătorii patronale a catedralei, Acoperământul Maicii Domnului.

Coslujitori pentru Sfânta Liturghie din data de 1 octombrie au fost următorii ierarhi:

  • Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei
  • Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei
  • Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei
  • Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei
  • Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

Potrivit site-ului eparhial, în predica sa, Mitropolitul Ardealului a făcut referire la importanţa cinstirii Maicii lui Dumnezeu în Biserica Ortodoxă şi a evidenţiat evlavia poporului român pentru Preasfânta Născătoare de Dumnezeu.

În acest cadru a fost încheiat în mod festiv ediţia a doua a proiectului „Drumul către lumină”, organizat de Asociația social-educativă „Andrei Șaguna”, desfășurat în parteneriat cu Episcopia Covasnei și Harghitei, prin Departamentul pentru cateheză și activități cu tineretul. Acest proiect a fost cofinanţat de Consiliul Județean Harghita şi a avut ca obiectiv organizarea de pelerinaje pentru tineri la mănăstirile din județul Covasna. Preasfințitul Părinte Andrei a acordat diplome de participare.

În aceeaşi zi, Mitropolitul Laurenţiu a oferit distincția „Crucea Șaguniană pentru mireni” Generalului de Brigadă (r) Giurcă Marius, fost comandant al Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil  Bădulescu” din Miercurea Ciuc.

© Episcopia Covasnei şi Harghitei

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Proiectul Biserica Online continuă

Am început Biserica Online anul trecut în septembrie cu mai multe recomandări privind comportamentul unei parohii pe Facebook, apoi în noiembrie am trecut la Instagram. Următorul material va cuprinde mai multe recomandări despre Instastory şi…